Hoe zit het eigenlijk met collageen?

Hoe zit het eigenlijk met collageen?

Misschien vraag je jezelf wel eens af, wanneer je in de spiegel kijkt, waar die lijntjes in je gezicht vandaan komen.

Voordat we verder gaan misschien even onderscheid maken tussen:

- Lijntjes
- Rimpels

Lijntjes zijn oke.
Lijntjes zijn, in ieder geval in deze blogpost, sporen of restanten van lachrimpels.
Dit is  een teken van een optimistisch en gezond leven, geen reden om je zorgen over te maken. 

Rimpels zijn een ander verhaal, deze worden erger naarmate je ouder wordt en zou je het liefst voorkomen of verminderen.
Bij het ontstaan van rimpels komt collageen, of het gebrek daaraan,  in beeld.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en vormt de structurele basis van bindweefsel, waaronder huid, botten, kraakbeen, pezen en ligamenten (banden). Het biedt stevigheid, elasticiteit en structuur aan deze weefsels, waardoor ze hun vorm behouden en goed kunnen functioneren.

In de huid zorgt collageen voor stevigheid en elasticiteit, wat bijdraagt aan een jeugdige uitstraling. Het helpt ook bij het behoud van een gezonde huidbarrière, die beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vochtverlies voorkomt.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot een afname van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

In dergelijke gevallen kan het helpen om een collageensupplement in te nemen om de verminderde collageenvoorraden aan te vullen en de gezondheid en jeugdigheid van de huid te ondersteunen.

Daarnaast biedt suppletie van collageen nog enkele voordelen.
Collageen is een belangrijk onderdeel van het kraakbeen in gewrichten. Het zorgt voor smering en schokabsorptie, waardoor gewrichten soepel kunnen bewegen en bescherming krijgen tijdens beweging.

Collageen speelt ook een rol bij het behoud van gezond haar en sterke nagels. Het versterkt de structuur van haar en nagels, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor breuk en beschadiging.

Dus als je de grens trekt bij lachrimpels kan je bij Stokerson terecht.
Onze No. 6 Vis Collageen biedt dan precies wat jij nodig hebt.

 

 

 

Terug naar blog